Vilma Petrušić Zrnić pilates instruktorVilma Petrušić Zrnić – Certified Reformer Pilates Teacher & Intermediate Mat Pilates Teacher, prof. razredne nastave.

Od svoje šeste godine se bavila sportskom gimnastikom u Sokolskom društvu Banja Luka. Poslije se opredijelila za karate u kojem se zadržala dugi niz godina i biciklizmom kojim se aktivno bavila sedamnaest godina. U međuvremenu se upoznala sa čarima akrobatike, koju i danas povremeno vježba. Ljubav prema sportu i želja da njena profesionalna orjentacija bude sport je odvodi u oblast Fitnessa. Uspješno završava obuku stručnog usavršavanja i osposobljavanja u oblasti Fitness-a za zvanje Sportski Instruktor – Instruktor za Fitness, gdje otkriva svoju najveću ljubav – Pilates. Vođena željom da podučava druge, te da ljudskom tijelu ne pristupa na površan način, odlučuje se da svoje Pilates znanje proširi daljnim usavršavanjem u Zagrebu, pod mentorstvom Nikoline Mirjanić – Certified Pilates Teacher i dipl. fizioterapeut i Asje Petersen – Certified Pilates Teacher&Educator.

Sigurna u misiju širenja Pilatesove ideje otvara prvi Pilates studio u Bosni i Hercegovini te nastavlja da uči od najboljih kroz razne seminare i radionice na teme ” Safe Spine Teaching Technigue”, “Footwork”, “How to transfer knowledge from Pilates classes into everyday use”, “Joint Stability & Mobility Workshop”, edukacija o funkcionalnom treningu i sl. Predsjednik je i jedan od osnivača Udruženja Fitnes i Pilates instruktora Bosne i Hercegovine.

Vilma je rođena 1981. godine u Banjoj Luci gdje je diplomirala na Pedagoškom fakultetu, odsjek razredna nastava, što joj pomaže u radu sa ljudima. Supruga je i majka jedne djevojčice, a porodica joj je velika podrška u svemu.

“U životu je bitan proces učenja i nadogradjivanja znanja. Dobar učitelj je ujedno i dobar učenik. Rijetko se sreću osobe koje žele više i kojima je uvijek malo znanja. Jedna od njih je Vilma Petrušić Zrnić, certificirani Pilates učitelj. Osobe koje zavole Pilates i nađu se u toj tehnici vježbanja, osjete tijelo na poseban način. Često nas taj entuzijazam dovodi do nezasitosti u seminarima. Svaka edukacija, Pilates radionica ili nova knjiga za nju su bili novi izazov koji je htjela odraditi. To je čini izuzetnim i posebnim instruktorom. Znam da će i dalje ići tim putem, jer ona živi Pilates i ja sam zbog toga ponosna na nju.” Nikolina Mirjanić, Certified Pilates Teacher i dipl. fizioterapeut.

 

Saradnici

Nikolina GerdijanNikolina Gerdijan je rođena 11.6.1980. godine u Banjoj Luci. Diplomirala je 2004. godine na Međunarodnom fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu. Od 2006. godine je zaposlena na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci. Magistarsku tezu je uspješno odbranila 2010. godine pod nazivom „Povezanost snage, obrtnog momenta i zamora m.quadriceps femoris-a kod tenisera”, a doktorsku disertaciju pod nazivom „Akutni efekti statičkih i dinamičkih istezanja na ispoljavanje maksimalne sile i snage mišića natkoljenice” 2014. godine na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Banja Luka.
Na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Banja Luka učestvuje u sprovođenju nastave na osnovnim predmetima Kineziterapija i Korektivno vježbanje , te na izbornom predmetu Sportovi sa reketom.
 
U želji da svoje znanje proširi i u oblasti Pilatesa 2013. godine se edukuje u Zagrebu, te postaje sertifikovani instruktor Intermediate Mat Pilates tehnike, a iste godine dobija „Safe Spine Teaching Technigue” sertifikat kao jedan od najbitnijih za sve koji se bave ljudskim tijelom.
U Pilates studiju Banja Luka radi kao profesorica korektivnog vježbanja, te svojim bogatim znanjem i trudom doprinosi kvaliteti života mnoge djece, kao i odraslih osoba.

 

 

Nikolina MirjanićNikolina Mirjanić je rođena 28.4.1981. godine u Gradišci. Već trinaest godina je u svijetu sporta i rehabilitacije, a svoju karijeru je počela u Fitness centru “Life” Gradiška, gdje pokreće program Pilatesa i medicinskih vježbi, koji postaju prepoznatljivi u tom gradu po kvalitetu i posjećenosti. Nikolina je po zanimanju diplomirani fizioterapeut, a trenutno radi u Njemačkoj klinici Senioren-und Therapiezentrum „Haus Schleusberg“. Radi i kao spoljni saradnik na Fakultetu sportskih nauka Banja Luka. Učestvovala je na više naučnih konvencija gdje je predstavljala svoje stručne i naučne radove. Redovno prisustvuje medjunarodnim konvencijama i radionicama, a već par godina održava radionice i edukacije u Banjoj Luci, koje su namjenjene svima onima koji žele proširiti svoje znanje i upoznati se sa samom tehnikom Pilatesa. Nikolina je kroz Pilates tehniku uspješno izvela veliki broj instruktora, od kojih mnogi danas vode svoj vlastiti studio, i kojima je mentor od neprocjenjive važnosti.

 
 
 

Asja PetersenAsja Petersen je verificirani međunarodni Pilates instruktor i edukator. Ujedno je i pokretač trenda vježbanja autentične Pilates tehnike u Hrvatskoj i vlasnica studija s najdužom tradicijom vježbanja Pilates kod nas. Utemeljiteljica je i predsjednica udruge Pilatesa instruktora u Hrvatskoj, te članica krovne međunarodne udruge Pilates Method Alliance.
 
Nakon završene edukacije u renomiranoj školi Anne Marie Cove u Milanu 2001. godine, Asja kreće u samostalnu karijeru Pilates instruktora i edukatora. Daljnja usavršavanja nastavlja učeći od četiri od ukupno sedam pripadnika Prve generacije Pilates instruktora (stručnjaci koji su učili tehniku direktno od Josepha H. Pilatesa) -Mary Bowen, Ron Fletcher, Lolita San Miguel i Kathleen Stanford-Grant. Redovno prisustvuje na svim relevantnim međunarodnim Pilates konvencijama i radionicama. Trenutno radi pod mentorstvom Rebecce Leone, jedne od vodećih Pilates edukatora i utemeljiteljice Safe Spine Teaching Technique. Aktivno sarađuje s Isabelle Schuler, jednom od vodećih fizioterapeutkinja s klinike Adelheid u Švicarskoj i s Deanna Ashford, vodećim imenom Crossfit-a u Australiji. Asja kontinuirano održava edukacije na međunarodnim Pilates konvencijama i edukuje mlade naraštaje Pilates instruktora. Svojim zaraznim entuzijazmom edukovala je niz generacija etabliranih instruktora u Hrvatskoj i regiji. Trenutno predaje na prvom hrvatskom Fitness učilištu Pilates tehniku, po prvi puta uvrštenu u formalno obrazovanje.
 
Cijeli profesionalni vijek provela je u svijetu vrhunskog sporta i fitnessa. Bila je dvostruka državna vice prvakinja u bodybuildingu i članica hrvatske bodybuilding reprezentacije predstavljajući Hrvatsku na svjetskim i evropskim prvenstvima. Radila je kao koordinatorica programa „Keeping NATO fit“ u Nizozemskoj. Svoje početke profesionalnog bavljenja sportom započela je kao pripadnica prve generacije aerobik i fitness instruktora učeći od profesora Žarka Stojića.