Kondiciona priprema sportistaPilates je danas sastavni dio kondicione pripreme mnogih sportista radi prevencije povreda i bolje sportske izvedbe. Pilates predstavlja program vježbi kojim se podstiče mentalna kontrola nad skeletnim mišićima. U Pilates tehnici se naglašava položaj mišića koji pomažu izbalansiranost tijela i obezbjeđuju potporu za kičmu, a sve je to veoma bitno kako bi se smanjila mogućnost od sportske povrede, te povećala učinkovitost u konkretnom sportu. Za razliku od tradicionalnih trenažnih programa snage koji obuhvataju brojne serije i ponavljanja pojedinačnih vježbi, u Pilatesu ima malo ponavljanja svake vježbe, ali je ovdje zato naglasak na preciznoj kontroli i formi pokreta. Felksibilnost kao veoma bitan pojam u svijetu sporta, nažalost mnogim sportistima nije od primarnog značaja. Redovno istezanje pomaže svakom pojedincu, bilo da je on sportista ili ne. Pilatesov princip vježbanja zasniva se na jačanju i istezanju mišića, sa akcentom na leđne mišiće, trbušne, mišiće nogu i karlice. Rezultat ovakvog vježbanja bit će poboljšana snaga dubokih (uglavnom zapostavljenih) mišića koji drže zglobove, kosti, organe, a površinski mišići tj. oni koji se vide, bit će izduženi, gipki i tonirani. Samim tim, bit ćete snažniji, fleksibilniji i izdržljiviji u sportu kojim se bavite.

Pilates je zauzeo vodeće mjesto u kineziterapiji i kondicionoj pripremi mnogih sportista i sportskih timova, a neki od njih su: NBA, sestre Wiliams, NHL, NFL, Dwyane Wade, Lebron James…). Kondiciona priprema sportista odvija se po prirodi samog sporta, a izrada programa podrazumjeva njihovo testiranje, te visoku naobrazbu trenera. Vježbanje se odvija u nekoliko faza u kojima je primarno jačanje centra tijela, jer će jak centar tijela osigurati bazu za snažne, brze i sigurne akcije trupa, nogu i ruku, prevenirajući povrede. Velika pažnja se posvećuje vježbama koje razvijaju stabilnost i mobilnost kičme i zgloba kuka. Sav program kondiciona pripreme sportista temelji se na specifičnoj prirodi sporta i svakom sportisti će osigurati kvalitet pokreta uz brzinu izvođenja. Osim mišićne izdržljivosti, dodatno će poboljšati koordinaciju, balans i dinamičku stabilnost.

PILATES STUDIO BANJA LUKA je opremljen za kondicionu pripremu sportista, što je jedan od uslova za njihov napredak, kao i znanje, iskustvo i naobrazba Pilates instruktora, potvrđena sertifikatom.

Cjenovnik

Cjenovnik možete pogledati ovdje.